yemek yapmaya yeni başlayanları hesaba katarak farklı tarifler kadar bilinen yemek tariflerine de yer vermek istiyorum. bunların ilki,kış mevsiminin en sevdiğim sebze yemeklerinden zeytinyağlı pırasa...
malzemeler
*1 kg pırasa(ben inceleri tercih ediyorum)
*1 orta boy soğan
*3 yemek kaşığı pirinç
*1 çay bardağı(en küçük ince belli bardaklardan) hakiki zeytinyağı
*karabiber,tuz(bunlar isteğe göre ayarlanabilir)
*1-1,5 su bardağı su
*1 havuç
yapılışı
ben soğanı kavurmadan tüm malzemeleri çiğden pişiriyorum.bunun için;pırasalar ayıklanarak yıkanır.ve istenen uzunlukta doğranır.doğranmış pırasalar tencereye alınır,verev kesilmiş havuç üzerine koyulur ,pirinç eklenir en üste doğranmış soğan tuz, karabiber,sıvıyağ eklenir.bu arada yağ miktarı azaltılabilir.bu şekilde tencerenin kapağını kapatalım.önce harlı daha sonra orta hararette pişmesini bekleyelim.pırasanın saldığı su miktarına göre azar azar sıcak su ilave edelim.eğer diri seviyorsanız fazla pişirmeyin.afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder